Formel E och en historisk seger

I år lyckades en svensk, Felix Rosenqvist, ta hem segern i FIA Formula E Championship, eller Formel E som det heter på svenska. Tävlingen i Formel E benämns också ePrix. Det är Fédération Internationale de l’Automobile, FIA, som organiserar och reglerar den internationella bilsporten och så även Formel E. Tävlingsformen är förhållandevis ny då den grundades år 2012 och den första tävlingssäsongen gick av stapeln 2014/2015. Som man kan ana av namnet är det eldrivna formelbilar som tävlar mot varandra. Det finns flera olika klasser för eldrivna formelbilar, men det är Formel E som är den högsta.

Till skillnad mot Formel 1 så körs både träningslopp, kvalificering och lopp under en och samma dag, en lördag. I Formel 1 fördelas en tävlingshelg på tre dagar, fredag till söndag. Elbilsmästerskapet, ePrix, växer snabbt i popularitet och det är extra roligt att kunna stoltsera med att en svensk tagit en första seger i denna sport. Felix Rosenqvist och team Mahindra Racing lyckades knipa åt sig en historisk seger den 10 juni 2017, i Berlin. Värt att nämna är att han vann över två före detta Formel 1-stjärnor, nämligen Lucas Di Grassi från Brasilien och Nick Heidfeld från Tyskland; den sistnämnde var såklart hemmafavorit.

Banan för ePrix i Berlin var tillfälligt anordnad på den nedlagda flygplatsen Tempelhof och det var 44 varv som gällde. Efter halva racet, det vill säga under tävlingens 22:a varv körde Rosenqvist om Di Grassi och behöll därefter ledningen ända in i mål. Med 2,2 sekunders marginal till Di Grassi vann han, Heidfeld slutade på en tredjeplats. Den tidigare ePrix-mästaren, Sébastien Buemi från Schweiz kom femma.

Totalt, och enligt Formel E-tabellen, står nu svensken som fyra, men han är bara en enda poäng från bronspallen. Sveriges framgångar torde öka intresset för elbilsrace i allmänhet, men kanske ändå för ePrix i synnerhet.